ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απεργία 9 Νοεμβρίου: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη

Γενική απεργία έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. Στην απεργία συμμετέχουν – μέχρι στιγμής – οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στα πλοία, στα σχολεία καθώς και οι δημοσιογράφοι.

Την ημέρα της απεργίας οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών και Αττικό Μετρό, αποφάσισαν τελικά τη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας:

  • Το μετρό δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Το τραμ δεν θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως το συνδικάτο ΣΑΤΑ αποφάσισε τη συμμετοχή των ταξί στην 24ωρη απεργία στις 9 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι αυτοκινητιστές ζητούν και άμεση οικονομική ενίσχυση ύψους 300 ευρώ ανά όχημα το μήνα καθώς επίσης και μείωση του ΕΦΚ και του συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ στη μεγάλη απεργία. Τα λεωφορεία δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. 

Εξαίρεση αποτελούν οι 60 λεωφορειακές γραμμές που έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, όπου τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά.

24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, γεγονός που θα προκαλέσει τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετέχει και αυτή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και έτσι τα πλοία όλων των κατηγοριών θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 της Τετάρτης 9/11 έως τις 00:00 της Πέμπτης 10/11.

Αυξήσεις τώρα στους μισθούς ζητά η ΑΔΕΔΥ καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «12 χρόνια ΤΩΡΑ όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 – 17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, από 1/1/23, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας»

Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη της να απεργήσουν την 9η Νοεμβρίου

Τέλος, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, «αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα», όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.