ΕΛΛΑΔΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για τις παρακολουθήσεις

Εκρηκτικό κλίμα αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου θα μεταφερθεί η πολιτική αντιπαράθεση για τις παρακολουθήσεις, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά.

Το παρόν θα δώσει όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να σηκώσει το γάντι και να απαντήσει σε μία προς μία τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και δη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, ο οποίος επιχειρώντας να κλιμακώσει την πίεση και την επίθεση προς την κυβέρνηση επισκέφτηκε χθες τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ ζητώντας ενημέρωση για τις διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών πολιτικών προσώπων.

Πρώτη μετωπική Μητσοτάκη-Τσίπρα

Θα πρόκειται, δε, για την πρώτη δια ζώσης σύγκρουση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αναμένεται να είναι μετωπική. Απέναντι στο σκηνικό σκληρού πολιτικού ροκ που εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας και τη «λασπομαχία» που του καταλογίζει η ΝΔ, ο πρωθυπουργός – σύμφωνα με συνεργάτες του – θα επιμείνει θεσμικά, δείχνοντας την εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης και τις πρόνοιες του υπό ψήφιση νομοσχέδιου για την ενίσχυση της λογοδοσίας της ΕΥΠ, τη θωράκιση των πολιτών από τα κακόβουλα λογισμικά και τα αυστηρά φίλτρα προστασίας του απορρήτου των πολιτικών προσώπων.

Αυτό πάντως, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, δεν σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα αφήσει αναπάντητη την άνευ αστερίσκων υιοθέτηση αστήρικτων και αναπόδεικτων καταγγελιών εμπλοκής της κυβέρνησης σε παρακολουθήσεις, τις οποίες το κυβερνητικό επιτελείο έχει απορρίψει ως αισώπιους μύθους και κατασκοπευτικού τύπου μυθιστορήματα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας δημιουργίας κλίματος πολιτικής ανωμαλίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά στις παρακολουθήσεις και τα έωλα δημοσιεύματα, αφενός έναν τρόπο δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων για να πλήξει στο δρόμο προς τις εκλογές την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό που υπερτερεί σε όλα τα δημοσκοπικά πεδία, αφετέρου σωσίβιο διάσωσης της ήττας του στις εκλογές.

«Δεν έχει πολιτικά επιχειρήματα ο Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά και ιδεολογικά, αδυνατεί να αντιτάξει ένα ρεαλιστικό και πειστικό εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα και καταφεύγει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά: τη σπίλωση και τη συκοφαντία», σχολίαζε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reader, επισημαίνοντας πως αυτό ακριβώς θα καταδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναδεικνύοντας παράλληλα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ επί διακυβέρνησης του οποίου λειτουργούσαν κακόβουλα λογισμικά αλλά δεν έπραξε τίποτα.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δεν πρόκειται να προσέλθει στη Βουλή ενοχικά, καθώς δεν είναι απολογούμενος. Αναγνώρισε εξ αρχής την αστοχία με τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη και έσπευσε να διορθώσει θεσμικά χρόνιες παθογένειες και κενά του συστήματος. Εξ ού και αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση με σκληρή γλώσσα. Είναι βέβαιο, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναφέρει στο προσκήνιο το ερώτημα που είχε θέσει στον Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Νοέμβριο «ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα του» με τη μετατροπή των παρακολουθήσεων από κακούργημα σε πλημμέλημα λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός θα καλέσει όλες τα πτέρυγες της Βουλής να εμπιστευτούν τη Δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει ενδελεχή έρευνα για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει γύρω από τις παρακολουθήσεις και είναι η μοναδική θεσμικά αρμόδια για να σβήσει κάθε σκιά αυτής της υπόθεσης, ενώ θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια να βάλει τέλος στην πόλωση στο πολιτικό σκηνικό με αιχμή αυτό το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η σημερινή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή θ’ αποτελέσει πρόγευση για το κλίμα που θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: reader.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.