ΔΗΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

”ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Ο Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος ήταν πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη π. Άγγελο Ανθόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, τον Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, τους εφημερίους του Ιερού Ναού, τους Πρωτοδιακόνους π. Ιωάννη Μπούτση, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Ειρηναίο Γεροντή, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου,

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο με τον οποίο ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές συνάξεις κατά τις πολυήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022».

Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού κ. κ. Γεώργιου Καμαριάρη και Ιωάννη Βαζούρα.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών που συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία.

Ο επίλογος των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει το απόγευμα ώρα 7.00, στο Δημαρχείο της πόλης, Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 55, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη μουσικοχορευτική ενοριακή εκδήλωση, αφιερωμένη στη Σμύρνη και τα 100 χρόνια μνήμης (1922-2022).

Θα προηγηθεί ο τελευταίος Παρακλητικός Κανόνας στους Αγίους, Τρεις Ιεράρχες, Αρσένιο τον Καππαδόκη και Δημήτριο τον Μυροβλύτη, ιερά λείψανα των οποίων φιλοξένησε ο Ιερό Ναός κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», ώρα 5.00μμ εντός του Ιερού Ναού.

ΠΗΓΗ: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR 

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts