ΔΗΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑ

Δωρεάν έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023, ΩΡΕΣ 16.30 – 20.30, ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος Περιστερίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer και με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για κάποιες σημαντικές παθήσεις της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και έλεγχος (ωτοσκόπηση) από παριστάμενο Ιατρό Ω.Ρ.Λ., σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα).

Παράλληλα, θα διενεργηθεί και δωρεάν σύντομο τεστ αξιολόγησης γνωστικών λειτουργιών από εξειδικευμένους Επαγγελματίες Υγείας, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι με απώλεια ακοής είναι πιθανότερο να αναπτύξουν Alzheimer και άνοια. Όσο μεγαλύτερη είναι η αρχική απώλεια ακοής, τόσο πιο πιθανόν είναι να παρουσιαστεί άνοια. Εν συγκρίσει με ανθρώπους με φυσιολογική ακοή, ο κίνδυνος είναι 3 φορές μεγαλύτερος για εκείνους με μετρίου βαθμού απώλεια ακοής. Για τους λόγους αυτούς, η δραστική αντιμετώπιση της απώλειας ακοής παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμπόδιση της εξασθένισης των γνωστικών λειτουργιών.

Σας προσκαλούμε όλους να συμμετέχετε. Η έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων της ακοής και των γνωστικών λειτουργιών είναι σημαντική για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των πασχόντων.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου και με το συντονισμό του Αντιδημάρχου Υγείας Γεώργιου Μπεκιάρη και θα λάβει χώρα στο Άλσος Περιστερίου, την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 και με ώρες υλοποίησης 16.30 – 20.30.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο: 210 578 3266 (ΚΕΠ Υγείας Περιστερίου, ώρες 9.00 – 14.00).

Με την ευγενική υποστήριξη της Akoustica Medica

What's your reaction?

Related Posts

Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνεται

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόσηΣτις 15 Ιανουαρίου 2023 θα κλείσει η πλατφόρμα Επίδομα Παιδιού - Α21 για την υποβολή

Load More Posts Loading...No More Posts.