ΙΛΙΟΝΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣΧΟΛΕΙΑ

Εγκαινιάστηκε ο νέος βιοκλιματικός παιδικός σταθμός στην Πετρούπολη
Ένα νέο, σύγχρονο βιοκλιματικό παιδικό σταθμό, χωρητικότητας 54 νηπίων, ο οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού, 1.9 εκ. ευρώ, απέκτησε ο Δήμος Πετρούπολης.

Τα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Πετρούπολης Σ. Βλάχο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκου, Αντιδημάρχων, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πετρούπολης και πολλών γονέων, των οποίων τα παιδιά θα φιλοξενηθούν στον νέο παιδικό σταθμό.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Νικόδημος Αθανασίου.  

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εγκαινίων ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που ευοδώθηκε και ολοκληρώθηκε με  επιτυχία αυτή η νέα σχολική μονάδα, με σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η οποία, όπως ανέφερε, θα φιλοξενεί με  ασφάλεια πάνω από 50 παιδιά σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους 950 τ.μ. και είναι εφοδιασμένη με όλο των απαραίτητο εξοπλισμό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

«Μετά την πρόσφατη υπογραφή χρηματοδότησης για την ανέγερση του 17ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, από την Περιφέρεια Αττικής, παραδίδουμε  στο Δήμο  άλλη μία σύγχρονη σχολική δομή, ένα έργο που και αυτό αποτελεί καρπό και αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄Βαθμού» τόνισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί, ώστε η Πετρούπολη να καταστεί ένας από τους πιο ανεπτυγμένους Δήμους, όχι μόνο της Δυτικής Αθήνας, αλλά και ολόκληρου του Λεκανοπεδίου.

«Με το να εγκαινιάζει κανείς ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να αισθάνεται όχι μόνο ικανοποίηση, αλλά και ιδιαίτερη χαρά, γιατί συντελεί στην ανάπτυξη όχι μόνο της παιδείας στον τόπο του, αλλά και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του γνωσιακού περιεχομένου των παιδιών και της μαθητικής νεολαίας» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: doxthi.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.