ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής για την Αττική Ριβιέρα με τη συμμετοχή του Άκη Σκέρτσου

Η πορεία υλοποίησης του ενιαίου δικτύου ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου στην Αττική Ριβιέρα και οι διευθετήσεις τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να προχωρήσει το έργο στη φάση της δημοπράτησης, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου.

Το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα – Αστικός Περίπατος» το οποίο θα δημοπρατηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ύψους 24.7 εκατ. ευρώ καθώς είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκατ. ευρώ, η οποία θα αλλάξει μορφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής. Αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου σε μήκος άνω των 20 χιλιομέτρων από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη, και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζόδρομους και άλλες εγκαταστάσεις. 

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε παρουσίαση της προμελέτης που ωρίμασε από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους δήμους και την Περιφέρεια, διατυπώθηκαν επισημάνσεις και προτάσεις τις οποίες οι αρμόδιοι θα ενσωματώσουν στο τελικό σχέδιο της μελέτης, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

   Ο υφυπουργός Α. Σκέρτσος υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση σε σημαντικές αναπλάσεις όπως η συγκεκριμένη και ζήτησε από το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται, να συνεργαστούν προκειμένου το έργο να περατωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Τόσο ο Ευθ. Μπακογιάννης όσο και ο Π. Σταμπουλίδης, τόνισαν ότι με την καταγραφή και αποτύπωση των τεχνικών ζητημάτων τα οποία ετέθησαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με το προγραμματισμό.

   Με αφορμή τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι προστέθηκε “άλλο ένα λιθαράκι στην σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το οραματικό έργο που θα αλλάξει ριζικά το παραλιακό μέτωπο της Αττικής”. Το έργο, πρόσθεσε, θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο, και αν συνυπολογίσουμε “τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί η Περιφέρεια, την ανάπλαση στο Ελληνικό, αλλά και άλλα έργα με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα παραλιακό μέτωπο που αλλάζει ριζικά και σηματοδοτεί τη βούλησή μας να περάσουμε στην επόμενη μέρα της ανάπτυξης και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή”.

  Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, ο γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθ. Μπακογιάννης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔΠ. Σταμπουλίδης και Π. Μπαλωμένος, οι δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης, Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης Γ. Κωνσταντέλλος, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, ο γεν.γραμματέας του δήμου Παλαιού Φαλήρου Π. Καρούμπαλης και στελέχη.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts