ΔΗΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στο Περιστέρι

Μια σημαντική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο Περιστέρι.

Η ημερίδα με θέμα «Παιδεία στα Μέσα» θα ξεκινήσει στις 17:00 και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου.

Σε μία εποχή που οι νέες τεχνολογίες εξελίσσονται ραγδαία, επηρεάζοντας τον τρόπο που λειτουργούν τα Μέσα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, καθώς και τον τρόπο που οι πολίτες αφομοιώνουν την πληροφορία, η ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θέτει ως κύριο στόχο να απευθυνθεί στη νέα γενιά και σε όσους/ες την πλαισιώνουν και την υποστηρίζουν (εκπαιδευτικούς και γονείς), όπως και σε κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να ενημερωθεί, να προβληματιστεί και να εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και λειτουργίες των Μέσων, αποφεύγοντας τους κινδύνους και αξιοποιώντας τα οφέλη τους.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η Υπουργός Παιδεία και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δρ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

Μεταξύ των τριών θεματικών ενοτήτων της ημερίδας θα αναπτυχθούν τα εξής θέματα από δημοσιογράφους, ειδικούς και εκπαιδευτικούς:

  • Η Παιδεία στα Μέσα: Πόσο καλά γνωρίζουν και χειρίζονται τα Μέσα οι Έλληνες; Καλές πρακτικές που ακολουθούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Η δύναμη της εικόνας – Κώδικες και αποκωδικοποίηση – Συμπεριφορές.
  • Ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση – Ο ρόλος και η αξία των δημοσιογράφων στην εποχή των social media.

πηγή: www.peristerinews.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.