ΔΗΜΟΣΚΑΙΡΟΣ

Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση στον Δήμο Περιστερίου για την κακοκαιρία

Ο Δήμος Περιστερίου λειτουργεί θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να προκύψουν, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. και λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας Barbara.

Συγκεκριμένα, από Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και όσο το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες είναι διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι για τη φιλοξενία αστέγων αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων:

• Κέντρο Φιλίας (ΚΕ.ΦΙ.), Βάρναλη – Ραιδεστού, τηλ. 2105740590, ώρες 10:00 – 20:00 λειτουργίας.
• ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1, τηλ. 2105783288), 24ωρη λειτουργία.

Η φιλοξενία των αστέγων θα γίνει με τις προϋποθέσεις τήρησης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορωνοϊού και με βάση τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης – παγετού, με όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό (εκχιονιστικά, αλατιέρες κ.α.) και το προσωπικό του δήμου.

Σύμφωνα με τον Δήμο Περιστερίου οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό, όπως να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Επίσης, από τις πρωινές ώρες, την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, οι κάτοικοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να προμηθευτούν αλάτι σε σάκους, στην περίπτωση παγετού, για τους εξωτερικούς χώρους της κατοικίας και των πεζοδρομίων τους.

Τα σημεία διανομής είναι:

Ρέας και Χρυσανθέμων (γήπεδο Νταμάρι), Αθηνάς και Νουφάρων, Κηπουπόλεως και Κήπων, Τεμπών και Αίγλης, καθώς και το Δημοτικό Γκαράζ (Αγ. Βασιλείου 62, έναντι του Άλσους Περιστερίου).

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην υπερβάλλουν στην εκτίμηση της ποσότητας αλατιού που θα τους χρειαστεί.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου (κιν. 6972666517).

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.