ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά η δράση «Καθαρή Εβδομάδα»

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Και αυτό το ξέρουν καλά όλοι όσοι εργάζονται σκληρά και φροντίζουν καθημερινά, ώστε η πόλη μας, το γραφείο μας και το λεωφορείο μας να είναι καθαρά!

Πρόκειται για ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας και τους οποίους πολύ συχνά δεν τους λέμε το ευχαριστώ που τους αξίζει!

Για το λόγο αυτό η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με την Kärcher Ελλάδος ξεκίνησαν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης, Καθαρή Εβδομάδα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης, που σκοπό έχει να εκδηλώσει ευγνωμοσύνη προς όλους τους καθημερινούς ήρωες, λέγοντας τους ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που διατηρούν τα πάρκα, τις πλατείες και τα μέσα μεταφοράς φιλικά προς τον πολίτη. 

Την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, πολλοί από εσάς, ίσως να παρατηρήσατε κίτρινες καρδιές και κίτρινο φωτισμό σε πολυσύχναστα μέρη των μεγάλων αστικών κέντρων.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αποτελούν μέρος των των δράσεων της «Καθαρής Εβδομάδας». Πιο συγκεκριμένα, κάθε χρόνο από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου και για μια ολόκληρη εβδομάδα, οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες όλης της χώρας να ευχαριστήσουν του εργαζόμενους της καθαριότητας με μια σειρά ενεργειών που αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν. 

Φέτος, η «Καθαρή Εβδομάδα» πραγματοποιήθηκε από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.

Μέσα από μια σειρά δράσεων, όπως οι φωταγωγήσεις και ο διαγωνισμός βίντεο απευθυνόμενος σε νέους δημιουργούς, επιδίωξαν να προβάλλουν το σημαντικό έργο των εργαζομένων στην καθαριότητα και να μεταφέρουν το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάθε άκρη της χώρας. 

Τρεις κίτρινες καρδιές ταξίδεψαν σε διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα και φωταγώγησαν κεντρικές πλατείες των πόλεων καθώς και κεντρικά σημεία. Η κίτρινη καρδιά, στις 26 Νοεμβρίου φώτισε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου αποτέλεσε και την αφετηρία της «Καθαρής Εβδομάδας». Οι φωταγωγήσεις συνεχίστηκαν, στις πόλεις τους Βορρά. Η επόμενη κίτρινη καρδιά άναψε στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, με θέα τον Θερμαϊκό. Το κίτρινο χρώμα όμως συνέχισε να εξαπλώνεται και πιο Βόρεια. Στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών, η κίτρινη καρδιά άναψε με τη συμμετοχή των υπαλλήλων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι αγκάλιασαν τη δράση.

Παράλληλα, σε όλη την Περιφέρεια, οι δήμοι τίμησαν τους εργαζόμενους της καθαριότητας, φωτίζοντας τα εμβληματικά σημεία της πόλης για να εκφράσουν «ευχαριστώ» και με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, όπως ο Δήμος Αθηναίων, που φώτισε με κίτρινο χρώμα το σιντριβάνι στην πλατεία Ομονοίας. ο Δήμος Σερρών, που φώτισε με κίτρινο χρώμα το δημαρχείο του για όλη την εβδομάδα, αλλά και ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού που φώτισε τα γλυπτά της περιοχής.

Στόχος είναι να καθιερωθεί ένας ετήσιος θεσμός που αναδεικνύει την ενσυναίσθηση και τη σημασία των ανθρώπινων σχέσεων.

Μπορείς και εσύ όμως να πεις ένα συμβολικό ευχαριστώ στο site της Καθαρής Εβδομάδας με ένα πάτημα στην κίτρινη καρδιά.

ΠΗΓΗ:NEWSBEAST

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.