ΔΗΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ- ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!

Ακολουθεί η Ανακοίνωση από την  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: 

Συνάδελφε – συναδέλφισσα

Στο εμπόριο, στην βιοτεχνία, αυτοαπασχολούμενε μικροεπαγγελματία και επιστήμονα, στην  επαφή μας μαζί σου δύο πράγματα κυριαρχούν. Η αγωνία για το αύριο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και εάν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Αγωνία για τα συσσωρευμένα χρέη, το εισόδημα που απορροφούν η άδικη έμμεση και άμεση φορολογία, τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος που κανείς δεν κατήργησε, της προκαταβολής φόρου, της φορολογίας από το πρώτο ευρώ. Αγωνία για την ακρίβεια στις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τα καύσιμα, τις απειλές για κοψίματα στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Αγωνία για τις λίστες των πλειστηριασμών που μεγαλώνουν και δεν προστατεύουν ούτε την πρώτη κατοικία. Αγωνία για την αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας. Αγωνία για τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας ανάμεσα σε ΗΠΑ ΕΕ και Ρωσία, αγωνία, αγωνία, αγωνία… Αγωνία και αγανάκτηση για τον εκβιασμό «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» την ίδια ώρα που απλόχερα πριμοδοτούν τους επιχειρηματικούς ομίλους από την δυσβάσταχτη φορολογία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων.

Σε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ένα ερώτημα προβάλει, τι μπορούμε να κάνουμε.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά αρκεί να το αποφασίσουμε. Να μην περιμένουμε τα χειρότερα κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού μας. Να πάψουμε να είμαστε θεατές και να γίνουμε πρωταγωνιστές, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.   Η σιωπηλή και βουβή αγανάκτηση πρέπει να πάρει τέλος.     

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που όλο τάζουν «φως στο τούνελ» για να μας έχουν συνεχώς στο «περίμενε» και να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Στις 9 Νοέμβρη να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες διαδηλωτές.

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ομοσπονδίας μας 10πμ στα ΧΑΥΤΕΙΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Για να ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.

Διεκδικούμε: 

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

– Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

– Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

– Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

– Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης».

ΠΗΓΗ: peristerilife.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts