ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρών ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στην Πολωνία στην 1η Διεθνή Συνάντηση Εργασίας της δράσης Αctive EUcitizens Think Global Act Local

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2022 η πρώτη δια ζώσης εταιρική συνάντηση του έργου «Active EUcitizens: Think Global, Act Local» η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Citizens, Equality, Rights and Values Programme”.
Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Έλπλαγκ της Πολωνίας και συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού εκπροσώπησαν η Διευθύντρια Πολιτισμού -Αθλητισμού, κα Κωστή Κατερίνα, η Προϊσταμένη Αθλητισμού, κα Ιωάννα Μπίσιλα και οι Εξωτερικοί Σύμβουλοι της δράσης.
Η δράση “Active EUcitizens: Think Global, Act Local” είναι μια πιλοτική δράση η  οποία φέρνει σε επαφή πόλεις και δήμους από 5 χώρες της Ε.Ε. (Ελλάδα, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία) με αντικείμενο την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών τους στη ζωή της κοινότητας, δημιουργώντας παράλληλα μια βιώσιμη στρατηγική συνεργασίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών σε επίπεδο Ε.Ε.
Κατά τη διάρκεια της 2ήμερης συνάντησης, πραγματοποιήθηκε εργαστήριο (workshop) με θέμα την ανάπτυξη ερωτηματολογίου που θα αποτελέσει εργαλείο της έρευνας η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης.

Αντικείμενο της έρευνας αυτής είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις δράσεις που αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα ευρωπαϊκά κράτη.

Μέσω της εξαγωγής συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση, οι συμμετέχουσες πόλεις θα έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τους παράγοντες που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη ουσιαστικών δεσμών μεταξύ των αρχών και των τοπικών κοινωνιών και κατ’ επέκταση να εντοπίσουν τους κατάλληλους τρόπους για την ενίσχυση της συμμετοχικότητας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του workshop, τα οποία θα αναπτυχθούν περαιτέρω και θα οριστικοποιηθούν στην επερχόμενη εταιρική συνάντηση που θα οργανώσει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού το Νοέμβριο 2022.

ΠΗΓΗ: agan.gov.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts