ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιστέρι: Ημερίδες του Δήμου στα σχολεία για τους κινδύνους του διαδικτύου

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, δήλωσε: «Μια σειρά ημερίδων ξεκινήσαμε στα σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να ενημερώσουμε μαθητές, γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο αλλά και πώς να προστατευθεί αν πέσει θύμα δικτυακής απάτης. Σύμμαχός μας, στην προσπάθεια αυτή, είναι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που αποτελεί συνεργάτη μας για να κρατήσουμε το καλύτερο Περιστέρι, τα παιδιά μας, ασφαλή στο
χώρο του διαδικτύου».

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, σημείωσε ότι: «Από το 17ο Γυμνάσιο, ξεκινήσαμε μια σειρά από ημερίδες που θα περάσουν σχεδόν από όλα τα σχολεία της πόλης και θα μιλήσουμε για την εξάρτηση από το διαδίκτυο, τους κινδύνους και τις απειλές που έχει ο χώρος του ίντερνετ. Περισσότερο όμως, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε γονείς και παιδιά να μιλήσουν όταν νιώσουν ότι πέφτουν θύματα εκβιασμού και απάτης μέσα από το διαδίκτυο. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα πρόληψης και ασφάλειας για όλους τους μαθητές της πόλης μας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

Οι ημερίδες, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνεργασία με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης, ψυχολόγους και ανθρώπους της τεχνολογίας και καλούνται οι διευθυντές των σχολείων να έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τσίνα (τηλ. 2105701012), προκειμένου να προγραμματισθούν ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες.

ΠΗΓΗ:peristerinews.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.