ΔΗΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιστέρι: Τα τρία ψηφοδέλτια που θα πάρουμε στα χέρια μας την 8η Οκτωβρίου

Κατά κοινή ομολογία οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παλαιότερες εκλογικές μάχες που ζήσαμε στο Περιστέρι.

Ας αναλύσουμε λοιπόν κάποιους από τους λόγους και ας δούμε τις τρεις δημοτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας.

Καταρχάς ξεκινάμε από το γεγονός ότι στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της Αττικής θα συμμετέχουν στις εκλογές μόνο τρείς δημοτικές παρατάξεις. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές οι παρατάξεις που έλαβαν μέρος ήταν οκτώ.

Το δεύτερο στοιχείο που αποτελεί πρωτοπορία για το Δήμο Περιστερίου είναι η «φανερή» στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και η «υπόγεια» της Νέας Δημοκρατίας στον νυν Δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη. Πρόκειται ίσως για το μόνο Δήμο σε ολόκληρη τη χώρα που Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση στηρίζουν το ίδιο πρόσωπο. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ούτε το ΠΑΣΟΚ κατεβάζει υποψήφιο Δήμαρχο στην πόλη μας.

Καταλήγοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου θα κληθούμε να επιλέξουμε μεταξύ τριών ψηφοδελτίων και του τέταρτου λευκού.

Με την Κοινωνία Μπροστά, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και Αριστερή Κίνηση Περιστερίου οι τρεις επιλογές.

Η δημοτική παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» του Ανδρέα Παχατουρίδη θα τεθεί σε εκλογική διαδικασία για έβδομη φορά έχοντας 5 νικηφόρες (2002, 2006, 2010, 2014, 2019) και μια χαμένη (1998). Αυτό σημαίνει ότι ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα προσπαθήσει να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ ανεβάζοντας το ποσοστό της νίκης έχοντας στις εκλογές του 2019 συγκεντρώσει 74,18%.

Από την άλλη η δημοτική παράταξη που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, συνεχίζει και σε αυτές τις εκλογές με επικεφαλής τον Γιώργο Σιδέρη, με τον οποίο είχε καταφέρει στις προηγούμενες εκλογές να βρεθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 7,89%.

Το τρίτο ψηφοδέλτιο είναι αυτό της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, δημοτική παράταξη που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου και ανένταχτους αγωνιστές/τριες. Η Αριστερή Κίνηση θα έχει νέα επικεφαλής στις επερχόμενες εκλογές, την Ελένη Βαφειάδου αρχιτεκτόνισσα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής (ΣΑΔΑΣ) και της αντιπροσωπείας ΤΕΕ.

Πρόκειται για εκλογές που θα έχουν έντονο ενδιαφέρον αφού ένας μεγάλος Δήμος σαν το Περιστέρι θα έχει μόνο τρεις υποψήφιους Δημάρχους.

What's your reaction?

Related Posts

Πιστεύετε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πρόσβασης για ΑΜΕΑ;

Πιστεύετε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές πρόσβασης για ΑΜΕΑ τόσο σε εξωτερικούς χώρους (πεζοδρόμια, χώροι στάθμευσης), όσο και σε εσωτερικούς χώρους όπως σχολεία για μαθητές με αναπηρία ; Επισκεφεθείτε το 2023.gr για να ψηφίσετε Η ψηφοφορία

Load More Posts Loading...No More Posts.