ΔΗΜΟΣ

Περιστέρι: Τρεις δρόμοι σε πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας

Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας τριών δρόμων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Περιστερίου μέσω προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για πρόταση που κατατέθηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και αφορά τη διαμόρφωση και τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων αστικών οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Παύλου Μελά και την λεωφόρο Κύπρου σε όλο το μήκος τους.

Με αυτή την πρόταση η διοίκηση του Δήμου Περιστερίου σκοπεύει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των παραπάνω δρόμων με στόχο τη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με την πρόταση θα προωθηθεί ο επανασχεδιασμός των πεζοδρομίων ώστε να υπάρξει βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών, αναβάθμιση της υφιστάμενης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου φωτισμού και ενίσχυση των επικίνδυνων σημείων με έξυπνες διαβάσεις πεζών για μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών – πεζών.

Τέλος ο προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικά 4 εκατομμυρίων ευρώ και όπως προαναφέραμε η χρηματοδότηση θα γίνει από το ταμείο ανάκαμψης Ελλάδα 2.0.

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts