ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ»

Η life παρευρέθηκε στην Ημερίδα και δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράστασή της στους γονείς και τα προβλήματα τους. Εισηγήτρια ήταν η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Περιστερίου, Έρη Κασίμη, ενώ τον λόγο πήραν ο Μανώλης Δανδουλάκης Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις κτιριακές υποδομές, καθώς και πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί, όπως η Ρούλα Ζαρκαδά, Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων και κηδεμόνων Αττικής, ο Λεωνίδας Γρηγορίου εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων Χαϊδαρίου, η Σοφία Κουμπή, Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Περιστερίου και ο Ορέστης Καραχάλιος, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών. Επίσης τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού και 3ου Γυμνασίου Περιστερίου, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει και εξακολουθούν να γίνονται για την αναβάθμιση των σχολείων του Περιστερίου καθώς και την προθυμία του Αντιδημάρχου παιδείας κ. Θεοδωράκου, να ακούσει τα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών και να ανταποκριθεί.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου:

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου με θέμα “Η πρόληψη, η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών μας”, την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

Πολλές δεκάδες σχολεία συνέβαλαν αποφασιστικά στην προετοιμασία της ημερίδας, αποστέλλοντας στην Ένωση Γονέων συμπληρωμένα ερωτηματολόγια και φωτογραφικό υλικό, που αφορούσαν στις κτιριακές υποδομές των σχολείων, αλλά και με την προσωπική επαφή που είχαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αντίστοιχα μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στην ίδια την ημερίδα, όπου αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, συζητήσαμε συλλογικά τα σοβαρά θέματα που αφορούν στη σχολική στέγη και συνολικά στην ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία. Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των γονέων, ακούστηκαν προτάσεις και επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα κοινής και συλλογικής δράσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου, ευχαριστώντας όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, αλλά και τους γονείς που παρευρέθηκαν και δήλωσαν με την παρουσία τους την ετοιμότητά τους για κοινή δράση και πάλη, δεσμεύεται, ότι η ημερίδα αυτή αποτελεί εφαλτήριο για δυναμική και αποφασιστική διεκδίκηση, ώστε να:

  • Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα σχολικά κτίρια, να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι, άμεσα σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια, έξοδοι διαφυγής, πυρασφάλεια, κλπ.), όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες επιτροπές των ΚΤΥΠ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, καθώς και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας.
  • Να δρομολογηθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η κατασκευή νέων, σύγχρονων αντισεισμικών σχολικών κτιρίων, που να καλύπτουν πλήρως τις σημερινές παιδαγωγικές ανάγκες.
  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι επισκευές που απαιτούνται για να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία.
  • Να στελεχωθούν οι ΚΤΥΠ με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να ελέγχεται ο μεγάλος όγκος των σχολικών κτιρίων.
  • Να προσληφθούν άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όλα τα σχολεία μόνιμοι σχολικοί νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί που θα παρευρίσκονται καθημερινά στον χώρο του σχολείου.
  • Να παίρνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τις εκδρομές των παιδιών.
  • Να προσληφθούν όσοι σχολικοί τροχονόμοι είναι αναγκαίοι σε κάθε σχολείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Περιστερίου θα  δημοσιοποιήσει όλα τα συμπεράσματα σε ειδική έκδοση και θα επανέλθει άμεσα με συγκεκριμένο σχέδιο παρέμβασης και δράσης.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                                                                     Η Γενική Γραμματέας

Ερατώ Κασίμη                                                                                              Αλεξία Σαρημανώλη

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.