ΔΗΜΟΣ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο

Στο Περιστέρι και στο Χαϊδάρι θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο στις 18/2 και 4/3 αντίστοιχα
Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο
Δύο συνεχόμενα Σάββατα στις 18/2 στις 11πμ στο Περιστέρι στο σταθμό Μετρό Άγιος Αντώνιος και στις 4/3 επίσης στις 11πμ στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι, οι εργαζόμενοι στο Αττικό νοσοκομείο θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις.

Ήδη έχει προηγηθεί στις 8/2 σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος εκτός του σωματείου εργαζομένων και εκπρόσωποι 15 πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλόγων της περιοχής.

Η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και η αντιμετώπιση των ασφυκτικών ρυθμών εργασίας που προκύπτουν από τις ελλείψεις προσωπικού είναι στην ατζέντα των κινητοποιήσεων. Το διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, είναι το ακόλουθο:

«-Πλήρης, δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα.

-Άμεσες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του νοσοκομείου μας. Μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού.

-Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα») ως σύγχρονο, πλήρες δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο.

-Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη-κλινικάρχη. Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, άνευ όρων και αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

-Έξω οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά μαγαζιά από τα δημόσια νοσοκομεία.

-Η προάσπιση της Υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Αποτελεί προτεραιότητα για το λαό της Δυτικής Αθήνας, που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία από τις φτωχογειτονιές, σπουδαστές που ούτε απέξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες».

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.