ΔΗΜΟΣΕΛΛΑΔΑΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΚΟΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 2 Γενάρη να μην ανοίξει καμία εμπορική επιχείρηση!

«Στις 2 Γενάρη να μην ανοίξει καμία εμπορική επιχείρηση!», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 2 Γενάρη.

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να βρεθούν αυτές τις μέρες δίπλα στους συναδέλφους, να φρενάρουν με παρεμβάσεις τους τις όποιες διαθέσεις έχουν οι εργοδοσίες για άνοιγμα των καταστημάτων. Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για όλο τον κλάδο!», σημειώνει η Πανελλαδική Γραμματεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Πάνω στην εξάντληση των χιλιάδων εμποροϋπάλληλων σε όλα τα εμπορικά καταστήματα απλώνεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που ειδικά αυτές τις μέρες κορυφώνεται.

Όμως τις ίδιες μέρες, αυτές των εορτών, στα πρόσωπα των χιλιάδων εμποροϋπάλληλων στα μαγαζιά, στα ταμεία, στην εξυπηρέτηση, στα πρόσωπα των εργαζομένων που μεταπηδούν από πόστο σε πόστο, δεν υπάρχει ούτε το τυπικό, παγωμένο χαμόγελο. Η κόπωση έχει φτάσει στο κόκκινο!

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους δεν αρκεί η γαλέρα του ωραρίου-λάστιχο, το κόψιμο των ρεπό, τα διαλείμματα με το σταγονόμετρο και οι αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες, επιχειρούν να ανοίξουν τα καταστήματα ΚΑΙ στις 2 Γενάρη, μέρα που για χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους ήταν μέρα ξεκούρασης από το συνεχές και αδιάκοπο ωράριο των γιορτών.

Ως σήμερα κάποιες επιχειρήσεις όπως π.χ. ο ΑΒ, τα “Jumbo” ήδη έχουν δώσει το σήμα για να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Από κοντά εμπορικά κέντρα όπως στο “River” αναφέρονται σε “διακριτική ευχέρεια” των εμπορικών αλυσίδων για να ανοίξουν.

Η ίδια η ζωή γράφει πως …από τις 25 Νοέμβρη μέχρι τις 2 Γενάρη οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δε θα εργαστούν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 26 Δεκέμβρη και την Πρωτοχρονιά. Δηλαδή σε μία περίοδο που εντάχθηκαν ως εργάσιμες μέρες όλες οι Κυριακές, υπήρχαν η “Black Friday” και η “cyber Monday” που όλοι γνωρίζουν πως η προετοιμασία και η λήξη για τις συγκεκριμένες εμπορικές φιέστες δεν αρχίζουν ούτε τελειώνουν αυθημερόν και την ίδια στιγμή σε αρκετούς δήμους οργανώνονταν λευκές και κόκκινες νύχτες με ωράριο συνεχές ως τα μεσάνυχτα, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα μπορούν να ξεκουράσουν το σώμα και το μυαλό τους, θα μπορούν να διαθέσουν χρόνο στις οικογένειές τους και στην ψυχαγωγία τους, ακριβώς 3 μέρες!

Στις 2 Γενάρη να μην ανοίξει καμία εμπορική επιχείρηση!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο, τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία να βρεθούν αυτές τις μέρες δίπλα στους συναδέλφους, να φρενάρουν με παρεμβάσεις τους τις όποιες διαθέσεις έχουν οι εργοδοσίες για άνοιγμα των καταστημάτων.

Να κατοχυρωθεί η 2 Γενάρη ως επίσημη αργία για όλο τον κλάδο!».

ΠΗΓΗ: 902.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.