ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντάξεις: Αύξηση 7,75% – Ένας στους δυο θα πάρει τουλάχιστον μια επιπλέον σύνταξη

Τον τρόπο καταβολής των οριζόντιων αυξήσεων για τους συνταξιούχους στο τέλος Ιανουαρίου ρυθμίζει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε χθες Δευτέρα 21/11 στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, οι οριζόντιες αυξήσεις θα είναι 7,75%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού.

Όπως όμως είπε, η αύξηση των συντάξεων πρέπει να ειδωθεί σε συνδυασμό με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ που θα δοθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου σε μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων, την κατάργηση -μετά από αρκετά χρόνια- της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και την τέταρτη δόση επανυπολογισμού αναδρομικών του νόμου Βρούτση.

Όπως εξήγησε, «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, τουλάχιστον το 50% των συνταξιούχων θα συνδυάσει τουλάχιστον δύο από τις αυξήσεις στις οποίες αναφέρθηκα» και πρόσθεσε

«Επίσης, ένας στους δύο συνταξιούχους θα πάρει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη. Ορισμένοι από αυτούς θα πάρουν και περισσότερο με τον συνδυασμό των μέτρων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το 88%-90% των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά θα δουν κι αυτοί, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο αύξηση του εισοδήματός τους».

«Με το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα προτείνουμε σειρά θετικών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των συνταξιούχων και άλλων ευάλωτων συμπολιτών μας, παρεμβάσεις κοινής λογικής και δικαιοσύνης και νέα μέτρα κοινωνικής προστασίας» υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης χθες, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας στην Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts