ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 43 ετών έπειτα από διετή μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου.

Η είδηση έγινε γνωστή με μία συγκινητική ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ήταν γραμμένη από τον ίδιο και η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί μετά τον θάνατό του. Στην ανάρτηση έγινε επίσης γνωστή η τελευταία του επιθυμία, η οποία είναι να δημοπρατηθούν τα δύο του αργυρά ολυμπιακά μετάλλια και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να διατεθεί σε παιδιά που βρίσκονται σε διάφορες δομές.

Η πολιτική σκηνή τον αποχαιρετά εκφράζοντας τη λύπη του για τον πρόωρο χαμό του.

Αλ. Τσίπρας (πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ): Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, μα ακόμη πιο ψηλά τα ιδανικά της δικαιοσύνης

«Έφυγε ένας σπουδαίος άνθρωπος. Στη σύντομη ζωή του πρόλαβε να κάνει περισσότερα και σημαντικότερα από τον καθένα μας. Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία, μα ακόμη πιο ψηλά τα όμορφα ιδανικά της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης στους αγώνες της ζωής. Καλό σου ταξίδι, Αλέξανδρε».

ΣΥΡΙΖΑ: Έπαιρνε θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του.

Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του».

Ν. Ηλιόπουλος (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ): Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα

«Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη κ κουράγιο στην οικογένεια του».

Νέα Δημοκρατία: Τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό

«Η απώλεια του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλέξανδρος τίμησε το εθνόσημο, πρωταγωνίστησε στον αθλητισμό και κατάφερε να έχει σημαντική κοινωνική και πολιτική δράση. Στην οικογένειά του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Τ. Γαϊτάνης (εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ): Τίμησε την Ελλάδα και μας έκανε όλους υπερήφανους

«Η απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαϊδη μας γεμίζει θλίψη. Ο Αλεξανδρος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και κατάφερε να πάρει δύο αργυρά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιτεύγματα σπουδαία, που τίμησαν την Ελλάδα και μας έκαναν όλους υπερήφανους. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης με το μήνυμα που μας άφησε λίγο πριν φύγει απο τη ζωή, μας συγκλονίζει και δείχνει οτι εκτός απο τον Αθλητισμό, ήταν πρωταθλητής και στη ζωή. Στην οικογένεια του και στο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Γ. Οικονόμου (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Όλυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του».

Ν. Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών): Θλίψη για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

«Ο θάνατος του Ολυμπιονίκη και αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, προκαλεί θλίψη σε όλους μας, ανεξάρτητα από κομματική ένταξη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Θ. Πλεύρης (υπουργός Υγείας): Τεράστιο το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του

Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο».

Δ. Μάντζος (εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ): Σπάνιο παράδειγμα θάρρους, ελπίδας και προσφοράς

«Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, Πρωταθλητή, Ολυμπιονίκη και ενεργό Πολίτη. Έναν σπουδαίο άνθρωπο, που αγωνίστηκε για υψηλές αξίες και έδωσε με αξιοπρέπεια τη μεγάλη μάχη για τη ζωή. Που δημιούργησε, ακόμη και με τον αδόκητο χαμό του και το τελευταίο μήνυμά του σε όλους μας, ένα σπάνιο παράδειγμα θάρρους, ελπίδας και προσφοράς. Θερμά συλλυπητήρια και συμπαράσταση στην οικογένειά του».

ΚΚΕ: Υπήρξε μαχητικός στο αγώνισμά του και την πολιτική του δράση

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του».

Μ. Κριθαρίδης (εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25): Συνταραχτικός ο τρόπος που μας αποχαιρέτησε

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον δις αργυρό Ολυμπιονίκη του Ταε Κβον Ντο και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Νικολαΐδη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του.

Ο συγκλονιστικός και συνταραχτικός τρόπος που μας αποχαιρέτησε ο 42χρόνος Ολυμπιονίκης, καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο πάλεψε σε όλη του τη ζωή, στον αθλητισμό όπου και μας έκανε όλους αρκετές φορές, πολύ περήφανους, αλλά και τα τελευταία δυο χρόνια όπου πάλευε αυτό το πολύ σπάνιο είδος καρκίνου.

Ελπίζουμε τα λόγια του Αλέξανδρου να γίνουν οδηγός για την Πολιτεία, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την μάχη που δίνουν οι άνθρωποι που πάσχουν είτε από αυτή τη μορφή είτε από άλλες μορφές καρκίνου: “αν είμαι εγώ ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής με καρκίνωμα nut στην χώρα μας, ας γίνω η αφορμή για την ενημέρωση γιατρών, ασθενών πάνω σε αυτόν τον τύπο καρκίνου που αν διαγνωσθεί εγκαίρως ίσως σωθούν ζωές. Ας γίνω η αφορμή για να ενισχυθεί ουσιαστικά το εθνικό μας σύστημα υγείας που τόσο υποτιμήθηκε τα τελευταία χρόνια, όχι να περιμένουν ουρές για μια αξονική, για μια χημειοθεραπεία ή ένα χειρουργείο και να χάνεται πολύτιμος χρόνος, να σταματήσει ο χρονοβόρος δαίδαλος της γραφειοκρατίας και των νομικών κωλυμάτων του ΕΟΦ όταν πρέπει να εγκριθούν άμεσα δοκιμαστικά φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές».

Κ. Ζέρβας (δήμαρχος Θεσσαλονίκης): Η Θεσσαλονίκη πενθεί και γίνεται φτωχότερη

«Μεγάλος αθλητής, ολυμπιονίκης, αλλά ακόμη πιο μεγάλος άνθρωπος. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν από εκείνες τις περιπτώσεις που η δύναμη, το ήθος, η ευγένεια και η σοβαρότητα αποτυπώνονταν στο πρόσωπό του, στη στάση ζωής. Γενναίος, αξιοπρεπής, ευθυτενής… Ο πρόωρος θάνατός του μας συγκλονίζει. Η Θεσσαλονίκη πενθεί και γίνεται φτωχότερη. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΠΗΓΗ: peristerinews.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνεται

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόσηΣτις 15 Ιανουαρίου 2023 θα κλείσει η πλατφόρμα Επίδομα Παιδιού - Α21 για την υποβολή

Load More Posts Loading...No More Posts.