ΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσίπρας στις ΟΣΥ: Στην απεργία η κοινωνία δείχνει πως αντιστέκεται στην ακρίβεια και την εξαθλίωση

Στη διαβεβαίωση ότι η «λεηλασία του Δημοσίου» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα σταματήσει προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ) στου Ρέντη και τις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως στην αυριανή (Τετάρτη) απεργία η κοινωνία δείχνει πως αντιστέκεται στην ακρίβεια και την εξαθλίωση.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ εδώ στου Ρέντη και να συνομιλήσω με εργαζόμενους που ετοιμάζονται για την αυριανή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, για να δώσουν το παρών. Αύριο, 9 του Νοέμβρη η ελληνική κοινωνία δείχνει ότι έχει σφυγμό και αντιστέκεται απέναντι στην ακρίβεια, απέναντι στην εξαθλίωση, την αισχροκέρδεια, στη μείωση του εισοδήματος, με αίτημα έναν μισθό αξιοπρέπειας. Δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη- Χατζηδάκη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταυτοχρόνως, είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει για την ανάγκη ενός συστήματος ισχυρών δημόσιων συγκοινωνιών στην υπηρεσία του πολίτη, που σημαίνει και στήριξη της υλικοτεχνικής υποδομής και στήριξη των εργαζομένων: «Ο διαγωνισμός που αφήσαμε προίκα στην κυβέρνηση της ΝΔ ήταν 750 λεωφορεία και τον κατάργησε. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχει μπει ούτε ρόδα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι αναγκαίο, συνεπώς, να στηριχθούν οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με σύγχρονα λεωφορεία, για να έχει ο πολίτης αξιόπιστες συγκοινωνίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του. Αυτό, βεβαίως, προϋποθέτει και στήριξη των εργασιακών σχέσεων στήριξη των εργαζομένων».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε, καταχειροκροτούμενος από τους εργαζόμενους, για στήριξη του δημόσιου χώρου, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει, κατά τον ίδιο, με μία πολιτική απαξίωσής του και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς.

«Η λεηλασία θα τελειώσει. Ο δημόσιος χώρος θα στηριχθεί, γιατί η ελληνική κοινωνία χρειάζεται στήριξη. Κι αύριο είναι μία ημέρα κρίσιμη για να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος», κατάληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.