ΕΛΛΑΔΑΙΛΙΟΝΚΟΣΜΟΣ

Meteoacharnes: Παροδική άνοδος της θερμοκρασίας. Στα σκαριά νέα αστάθεια. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Οσο αφορά στις βροχοπτώσεις, μια μικρή πιθανότητα έχουμε για ψιχάλες σήμερα αργά το βράδυ και περισσότερες από Τετάρτη βράδυ.  Όμως, δείχνουν άνευ ουσίας και σημασίας.

Παρελθόν είναι η τελευταία αστάθεια με κύρια ημέρα το Σάββατο, που όμως το μέτωπο ήρθε αποδυναμωμένο, αφού όπως επισημάναμε στη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση ήταν ιδιαίτερα … δραστήριο στη Βοιωτία. Μέχρι την Τρίτη θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ από την Τετάρτη μπαίνουμε και πάλι σε περίοδο αστάθειας, με βροχοπτώσεις, που όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνονται αδύναμες.

Έτσι μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 23 βαθμούς. Από την Τετάρτη όμως και με ενισχυμένους τους Δυτικούς ανέμους, θα αρχίσει και πάλι να πέφτει παροδικά, μέχρι και την Παρασκευή. Την Πρωτομαγιά θα έχουμε φθάσει και πάλι στους 22 βαθμούς, αλλά σύμφωνα με τα τελευταία μακροπρόθεσμα στοιχεία, μικρή πτώση στη θερμοκρασία, αναμένεται να έχουμε και πάλι στις 5 Μαΐου.

Όσο αφορά στις βροχοπτώσεις, μια μικρή πιθανότητα έχουμε για ψιχάλες σήμερα αργά το βράδυ και περισσότερες από Τετάρτη βράδυ.  Όμως, δείχνουν άνευ ουσίας και σημασίας.

Ανεβασμένοι από τις 22:00 ήταν χθες βράδυ οι ρύποι στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με την ανάλυση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Μετεωρολογικού Σταθμού Αχαρνών. Μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα όμως, άρχισαν να υποχωρούν, αλλά παρέμειναν σε υψηλά σχετικά επίπεδα. Στις 08:00 σήμερα το πρωί, τα μικροσωματίδια PM 2,5 ήταν 25,7 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Η θερμοκρασία στις Αχαρνές την Τρίτη θα κυμανθεί από 12 με 23 βαθμούς τοπικά. Στο Ίλιον 12 με 23 βαθμούς. Στη Φυλή 13 με 23 βαθμούς. 

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί, με μικρή ενίσχυση μεσημβρινές ώρες. 

Επιμέλεια Βαγγέλης Μαρκουλής

What's your reaction?

Related Posts

Load More Posts Loading...No More Posts.