ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Panic button: Κατατέθηκε η τροπολογία για την προστασία των γυναικών

Τροπολογία για το «panic button», την ψηφιακή εφαρμογή που θα επιτρέπει σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας να ενημερώνουν άμεσα και με ασφάλεια τις αστυνομικές αρχές οταν βρισκονται σε κίνδυνο κατέθεσε η κυβέρνηση στην η Βουλη.Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης που εισάγει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η θέσπιση του προγράμματος «Κομβίον Πανικού» (panic button) και η διαμόρφωση του βασικού πλαισίου πιλοτικής λειτουργίας του».

Η χρήση της εφαρμογής γίνεται με την επιλογή της σχετικής ένδειξης στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου. Άμεσα ενημερώνεται με SMS η αστυνομία για την απειλή ή τον κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας της δικαιούχου. Στο SMS περιλαμβάνονται στοιχεία για τον χωρικό εντοπισμό της γυναίκας ώστε οι αστυνομικοί να επέμβουν για την προστασία της.

protothema.gr

What's your reaction?

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε πληρώνεται

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόσηΣτις 15 Ιανουαρίου 2023 θα κλείσει η πλατφόρμα Επίδομα Παιδιού - Α21 για την υποβολή

Load More Posts Loading...No More Posts.